Flov Nico Hülkenberg: “Jeg har simpelthen dummet mig”

Foto: Shutterstock

Nico Hülkenberg havde fine forudsætninger for at køre sig til point i Qatar, men en stor fejltagelse kostede ham dyrt.

Haas-kører Nico Hülkenberg begik den store fejltagelse, at han placerede sin bil et forkert sted forud for starten af løbet i Qatar. Dette endte med at koste ham en tidsstraf på 10 sekunder.

Efter løbet har han udtalt sig om sin fejltagelse, men også om et generelt hårdt løb. Han og flere andre kørere blev presset til det yderste rent fysisk, da både temperatur og luftfugtighed var meget høj.

“Det var på grænsen i dag. Det var ekstremt varmt. Ekstremt fysisk krævende. Det var absolut det varmeste løb i min karriere for mig. Det var også det mest fysisk krævende,” sagde Hülkenberg ifølge Speedweek.

Det var dog næppe på grund af varmen, at han fik placeret sig i den forkerte startboks. Da Carlos Sainz ikke stillede til start, var boksen foran Hülkenberg fri, men det giver ham ikke ret til at bruge den.

Han blev faktisk gjort opmærksom på dette af sin løbsingeniør forud for formationsomgangen. Ikke desto mindre formåede han at placere sig forkert, hvilket kostede ham en tidsstraf på 10 sekunder.

“Det er lidt pinligt,” sagde Sky-ekspert Ralf Schumacher.

Og efter løbet gjorde Hülkenberg det klart, at det var hans egen fejl.

“Det er en mærkelig situation, når der pludselig ikke er nogen bil foran. Du er bare så vant til altid at indhente en. Ja, jeg har dummet mig. Meget enkelt,” sagde Hülkenberg.

Hülkenberg sagde også, at han nu har brug for en tønde med is i tre dage, ‘og så skal vi på en eller anden måde klare alting’.

Hülkenberg sluttede på en 16.-plads i Qatar, hvor det ikke gik meget bedre for hans danske holdkammerat. Kevin Magnussen kørte nemlig over målstregen som nummer 14.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023