Flavio Briatore om Max Verstappen: Det bliver vi nødt til at acceptere

Foto: Shutterstock

Max Verstappen er et bevis, at det ikke kun er bilen, det handler om i Formel 1. Det mener Flavio Briatore.

Selvom RB19 har vist sig at være den mest dominerende bil i feltet, er der alligevel én kører, der er helt i front.

Max Verstappen har vundet otte løb i træk, og har vundet i alt ti løb i denne sæson. Derfor er han godt på vej til at slå Sebastian Vettels rekord på ni sejre i træk.

Netop denne imponerende stime er et bevis på, at det ikke kun er bilen, det handler om i Formel 1. Sådan lyder det fra Flavio Briatore.

På trods af, at han kører i den samme bil, har Sergio Perez slet ikke været i stand til at følge med Verstappen. Tværtimod har den hollandske kører slået ham med store tidsforskelle i de fleste løb i år.

I skrivende stund er Verstappen på 1.-pladsen i den samlede stilling med hele 125 point ned til sin holdkammerat

Ikke nok med det, så viste han i høj grad hans dominans under seneste løb på Spa. Her var Perez over stregen som nummer to, men kom først ind hele 22 sekunder efter sin yngre holdkammerat.

Derfor mener den tidligere Renault-teamchef Briatore også, at Verstappen er et bevis på, at der skal mere til end bare en hurtig bil. Har man ikke evnerne, kommer man ikke til at være den bedste.

“Max Verstappen demonstrerede, at forskellen ikke kun afgøres af bilen, men også af køreren. Han startede bagfra (på Spa, red.), indhentede ham og satte Perez med tyve sekunder,” sagde han til Il Riformista.

“Vi havde 380.000 entusiastiske tilskuere i regnen i to dage. Det er netop et tegn på, at opfattelsen af Formel 1 er meget høj i øjeblikket, selvom der er en ubestridt hersker i løbene. Den virkelige hovedperson var offentligheden, der var glade i regnen. De dansede og de var glade: et show i et show.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023