Fire F1-teams indkaldt efter Haas’ klage over resultatet af USA’s Grand Prix

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Haas har besluttet at indgive en klage over resultatet i USA’s Grand Prix. Det har nu medført, at fire hold er blevet indkaldt af FIA.

Både Red Bull, Aston Martin, Williams og Haas er blevet indkaldt på baggrund af en anmodning fra Haas, der vil have set nærmere på resultatet af USA’s Grand Prix.

Ifølge Motorsport.com betyder det, at holdene skal mødes på et videokald onsdag den 8. november.

Haas har indsendt en anmodning om revision næsten to uger efter løbet i Austin. Deres klage går på, at der ikke er blevet holdt øje med alle overtrædelser af banegrænser.

Selvom det nøjagtige grundlag for deres klage ikke er blevet afsløret af holdet, skulle det angiveligt handle om sving seks. Blandt andet Lando Norris har indrømmet at have været udenfor banegrænserne i dette sving. Men stewarderne har tilsyneladende ikke holdt øje med det.

Kun ét af de hold, der er blevet tilkaldt, havde kørere i umiddelbar nærhed af Haas-køreren Nico Hülkenberg, der sluttede som nummer 11.

Williams-køreren Alex Albon fik en straf på fem sekunder i løbet for overtrædelse af banegrænser, men blev ikke straffet yderligere på det tidspunkt. Det skyldes manglen på eksterne kameraer, der viste indersiden af svinget.

Albons bil er den, der er citeret i FIA’s indkaldelsesdokumenter. Han sluttede 3.190 sekunder foran Hülkenberg som nummer 9.

Onsdagens første høring vil handle om, at Haas skal fremlægge et bevis for et ‘betydeligt og relevant nyt element, som var utilgængeligt for den part, der søgte revisionen på det tidspunkt’.

Hvis det skønnes at eksistere, vil der blive indkaldt til anden del af retsmødet. Haas er sandsynligvis nødt til at levere nogle nye optagelser til denne høring.

Der er en præcedens for dette i form af Lewis Hamiltons straf i det Østrig i 2020, hvor kameraoptagelser fra hans bil dukkede op. De kunne bevise, at han ikke reagerede korrekt på et gult flag. Men i dette tilfælde er langt mere end én ekstra optagelse nødvendigt.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023