FIA søger hurtigt løsning på farce om ‘track limits’ efter Haas-klage

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Formel 1-stewarderne har erkendt, at der er et presserende behov for at løse problemerne med overskredne banegrænser.

I denne sæson har der været mange problemer med overskredne banegrænser. Det har resulteret i adskillige straffe til kørerne, ligesom det har givet anledning til forvirring hos kører, stewarder og hold.

Nu har stewarderne gjort det klart, at der skal gøres noget ved det. Dette er kommet frem efter FIA’s afvisning af Haas’ anmodning om at revurdere resultatet fra USA’s Grand Prix.

Det amerikanske hold havde indsamlet en række beviser for, at banegrænser var blevet overskredet, uden at der blev givet straffe for det. På trods af beviserne, blev deres anmodning afvist af FIA.

Forud for høringen var Haas-boss Günther Steiner klar i mælet. Han sagde, at han ikke selv er fan af reglerne om banegrænser, men at de skal følges af alle.

“Vi har klare beviser. Jeg er ikke fan af denne regel med banegrænserne. Men hvis der er regler, så skal alle følge dem,” sagde han.

På trods af Haas’ protester var stewardernes konklusion, at det amerikanske holds beviser ikke berettigede en revurdering af løbets resultater.

Auto Motor und Sports Andreas Haupt gav en kortfattet fortolkning af stewardernes beslutning:

“Vi sparer dig for de officielle detaljer. I bund og grund besluttede stewarderne, at Haas’ beviser var utilstrækkelige og for det meste ikke nye,” skriver han.

Det har dog fået stewarderne og Formel 1 til at overveje mere robuste løsninger til banegrænserne. Blandt andet anbefaler stewarderne  ‘bedre teknologiløsninger, baneændringer eller en anden regulerings- og håndhævelsesstandard’, der skal implementeres hurtigst muligt.

Selvom Haas ikke fik ændret resultatet af USA’s Grand Prix, ser det alligevel ud til at have sat gang i noget. Det kan derfor ikke udelukkes, at reglerne for banegrænser kommer til at se anderledes ud i fremtiden.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023