FIA-præsident holder døren åben for kontroversiel løbsdirektør

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

FIA-præsident Mohammed Ben Sulayem er åben for at lade den kontroversielle løbsdirektør vende tilbage.

Michael Masi var løbsdirektør fra 2019 til 2021, men han forlod jobbet efter den kontroversielle afslutning på 2021-sæsonen i Abu Dhabi.

Her endte hans beslutning med at ‘give’ mesterskabet til Max Verstappen frem for Lewis Hamilton.

Verstappen overhalede Hamilton på sidste omgang efter en Safety Car, hvor hun bilerne, der var overhalet med en omgang mellem de to kamphaner, fik lov til at overhale.

Efterfølgende udførte FIA en undersøgelse af sagen og konkluderede, at ‘menneskelige fejl’ lå bag den omstridte slutning.

Masi forlod i juli sidste år FIA, da han i stedet fik et job som Supercars Commission i Australien.

I et interview med nyhedsbureauet PA har Mohammed Ben Sulayem forklaret, at han har sympati for Masi. I denne forbindelse forklarede han også, at han vil være åben for at byde han velkommen igen.

“Jeg undskylder altid, men jeg kan ikke undskylde for noget, der blev gjort før min tid,” sagde Ben Sulayem.

“OK, jeg undskylder, men jeg vil gerne have Michael Masi med igen. Tror du det er rigtigt? Den stakkels fyr er en person, der er blevet angrebet og misbrugt. Michael Masi gik gennem helvede. Helvede!”

“Og hvis jeg ser, at der er en mulighed, som FIA kan bruge, og Michael Masi er den rigtige person, vil jeg ansætte ham. Der var endda folk, der truede med at slå mig ihjel, fordi jeg havde magten til at ændre det [(resultatet, red.).”

“Men jeg sagde til dem: ‘Undskyld. VM i 1966. England mod Tyskland. Var det korrekt? Ændrede de det? Nej. Gav de det til Tyskland? Nej’,” sagde han til slut.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023