FIA laver ændringer til Formel 1-sprintløb igen

Foto: Quinn Rooney/Getty Images

FIA har besluttet igen at lave nye regler til Sprint forud for Østrigs Grand Prix. Det skyldes, at de vil komme en række problemer til livs.

Der blev introduceret nye regler til Sprint-løbet i Baku, hvor man valgte at adskille lørdagen fra den øvrige del af Grand Prix’et. Derfor blev der indført en Sprint Shootout, der erstattede lørdagens træning. Her finder du F1 TV tider.

Shootout er en form for kvalifikation til selv Sprint-løbet. Her var det et krav, at der skulle køres på Medium-dæk i Q1 og Q2. I tredje og sidste fase skulle de bruge Soft-dæk.

Men holdene var ikke forpligte til at gemme et sæt nye Soft-dæk til Q3. Derimod kunne de bruge dem fredag, hvor der køres en træning og kvalifikation til selve løbet.

Dette var tilfældet for McLarens Lando Norris og AlphaTauris Yuki Tsunoda, selvom førstnævnte faktisk fik en plads i Q3. Han kunne dog ikke køre, fordi han ikke havde ny dæk.

Nu er denne regel blevet lavet om, så holdene kan bruge ethvert sæt Soft-dæk i Q3. Derfor må de gerne have været brugt tidligere.

“For at undgå den utilsigtede konsekvens, hvorved det i visse situationer ved Sprint-løb bliver attraktivt at køre på Medium-dæk på en tør bane, laves følgende ændringer af artikel 30.5.h i Formel 1-reglerne,” lyder det fra løbsdirektør Niels Wittichs.

“Der har fundet dialog sted mellem den kommercielle rettighedshaver, stewards og hold. FIA’s, den kommercielle rettighedshaver og ni holds samtykke er opnået i overensstemmelse med artikel 1.4.”

“Min beslutning er følgende: At artikel 30.5 h) iv) ændres til at lyde som følger – Artikel 30.5h iv revideret ordlyd: I perioden SQ3 af Sprint Shootout kan der bruges op til ét sæt tørvejrsdæk, og dette må kun være et sæt af Soft-specifikationen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023