Ferrari-boss: Max Verstappen ødelægger ikke Formel 1

Foto: Shutterstock

Mange mener, at Max Verstappens dominans er ødelæggende for Formel 1, men sådan ser Ferrari-boss Frederic Vasseur ikke på det.

Frederic Vasseur har slået fast, at han ikke mener, at Max Verstappens dominans er ‘skadelig’ for Formel 1.

Den dobbelte verdensmester har for alvor domineret i denne sæson, hvor han har vundet 10 ud af 12 løb. Ikke nok med det, så har han vundet de seneste otte løb i træk.

Blandt de sidste 23 løb, der går tilbage til Frankrigs Grand Prix i 2023, har Verstappen vundet 19 af dem. Fra han vandt løbet i Miami tidligere i år og frem til nu, har han vundet 221 ud af 224 mulige point.

I Belgien var han med 22,3 sekunder ned til 2.-pladsen, mens det i Ungarn var en endnu mere imponerende sejr. Her havde han et forspring på hele 33 sekunder.

Alligevel mener Vasseur ikke, at det er her problemet ligger. Derimod mener han, at de andre hold må gøre det bedre og indhente Red Bull.

Både Ferrari, Mercedes, Aston Martin og McLaren er med i kampen om at blive nummer to i konstruktørmesterskabet, men ingen af dem kan nå Red Bull.

“Vi er nødt til i fællesskab at gøre et bedre stykke arbejde,” siger Vasseur ifølge RacingNews365.

“Alle er i den samme situation: Vi er alle lidt inkonsekvente. Der er en eller to tiendedele mellem P2 og P11.”

Det er ikke Max, der skader F1. Max gør et fantastisk stykke arbejde, og det er bare os, der skal gøre det bedre. Vi kan ikke klage over Max eller Red Bull.”

Han svarer også på, om det er op til køreren eller holdet at bidrage med udviklingen.

“Det er helt umuligt at opdele mellem køreren og teamet,” siger han.

”Køreren udvikler og sætter også bilen op, og det er en del af præstationen. Når man ser resultatet, og der er stor forskel på de to holdkammerater, er det helt sikkert ikke mit problem. Men et spørgsmål til Red Bull.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023