Ferrari-boss giver Charles Leclerc skylden for at tabe andenpladsen i konstruktørmesterskabet

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Ferrari-teamchef Frédéric Vasseur mener, at Charles Leclerc kunne have gjort mere for at hjælpe holdet med at sikre en samlet andenplads.

Efter løbet i Abu Dhabi var Ferrari-boss Frederic Vasseur ikke en glad mand. De gik nemlig glip af en samlet andenplads i konstruktørmesterskabet.

Det betyder også, at de gik glip af en økonomisk gevinst på omkring 60 millioner danske kroner. Derfor er det naturligvis også forståeligt, at han var ærgerlig over det.

Hvad de færreste dog sandsynligvis havde regnet med var, at han ville pege på Charles Leclerc som en del af årsagen. Han mener nemlig, at den 26-årige kører kunne have gjort mere for at sikre andenpladsen.

“Ja, det var Charles, der kunne have været lidt mere aggressiv og forsøge at bremse Russell,” sagde han til Sky Sports F1.

Her hentyder han til, at Leclerc sidst i løbet lukkede Perez forbi, fordi han havde fået en straf på fem sekunder. Håbet var, at han selv kunne bremse George Russell, så han mistede point. Men sådan gik det ikke.

Selvom de ikke sikrede sig en samlet andenplads, var Vasseur alligevel glad for at se en Ferrari på podiet.

“Men på den anden side, tror jeg for holdet, er det også vigtigt at slutte på en positiv måde. Charles på P2 i løbet og at slutte på den her måde, er et godt første skridt til næste år.”

Leclerc har også udtalt sig efter løbet, hvor han har gjort det klart, at hans manøvre var hans eget påfund.

Det var derfor ikke holdet, der bad ham om at lukke Perez forbi, for at bremse Russell. Havde de selv set denne mulighed tidligere, kunne udfaldet måske have været anderledes.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023