Fernando Alonso revser Aston Martin: ‘Resultatet taler jo for sig selv’

Foto: Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images

Tingene gik slet ikke som forventet for Fernando Alonso, der blev sparket tidligt ud af kvalifikationen.

Spanske Fernando Alonso var ikke glad, da han udtalte sig efter fredagens kvalifikation på Circuit of the Americas. Det var så stor en katastrofe, at han og holdet vil se resten af weekenden som en ‘test’.

Alonso starter søndagens løb i Austin på en 17.-plads, da han blev sendt ud af kvalifikationen allerede i Q1. Det er første gang i denne sæson, at det ikke er lykkedes ham at få en startplacering i top-10.

Aston Martin ankom ellers til Austin med den sidste store opgradering for i år. Blandt andet er bilens gulv og diffusor blevet ændret.

Desværre har der været begrænset med tid til at få testet de nye ændringer, og det led Alonso under. Derfor mente han heller ikke selv, at han kunne have gjort det bedre. Det forklarede han til pressen efter kvalifikationen.

“Det (omgangstiderne, red,) var det maksimale,” sagde han på et pressemøde ifølge RacingNews365.

“Udgangen var ikke ideel. Især ikke med trafikken, så den var meget dårligt styret. Jeg tror, jeg krydsede stregen et sekund inden for grænsen. Jeg startede omgangen for tæt på bilerne foran.”

“Men omgangen føltes ok. Lad os se, om vi kan få et godt sprintløb, da hovedløbet er stærkt kompromitteret nu.”

“Der var for mange ubekendte ting med hensyn til, hvordan man betjener ændringerne på den nye bil. Så ja, jeg tror, vi var lidt blinde i kvalifikationen. Og det kan vi selvfølgelig ser på resultaterne.”

“Der er intet vi kan gøre nu, da vi er i parc fermé. Vi bruger denne weekend som en test til næste år, selvom det er smertefuldt. Så lad os se, hvad vi kan lære i de resterende sessioner.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023