Fernando Alonso pessimistisk omkring Østrigs Grand Prix: ‘Vi behøver mere tid’

Foto: Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images

Fernando Alonso har ikke de store forventninger til Østrigs Grand Prix, da de ikke kan nå at optimere deres opgraderinger.

Aston Martin-kører Fernando Alonso mener ikke, at han har de optimale betingelser for Østrigs Grand Prix. Det skyldes, at holdet ikke har haft mulighed for at optimere deres seneste opgraderinger.

Aston Martin har blandt andet indført en ny sidepod. Desuden har de også tilføjet et nyt gulv på deres AMR23.

Begge dele blev tilføjet i forbindelse med Canadas Grand Prix, hvor det hjalp Alonso med at sikre den sjette podieplacering i denne sæson. Han sluttede nemlig som nummer to efter Max Verstappen.

Alonso mener dog, at deres ønske om helt at forstå virkningen af deres seneste tilføjelser, kan være en hindring i Østrigs Grand Prix. Derfor har han heller ikke de store forventninger.

I Østrig skal der igen køres Sprint, hvilket betyder, at der kun er en enkelt træning om fredagen. Her køres der også kvalifikation til søndagens løb, mens der lørdag køres Sprint Shootout og Sprint.

Derfor har holdene også kun den ene træningssession fredag eftermiddag til at finjustere deres opsætning og deres opgraderinger.

Alonso mener, at det er noget, der kommer til at gøre det udfordrende for Aston Martin at udnytte hele deres fulde potentiale.

“Jeg tror ikke, at en weekend med Sprint er ideelt for os,” sagde han ifølge News24.

“Vi har stadig brug for mere tid. Måske til fri træning med vores nye og opgraderede bil. Vi mangler stadig at forstå og optimere det en lille smule.”

“I Østrig vil vi på grund af Sprint kun have FP1 at gøre godt med. Banen vil være god og måske også bedre for opgraderingerne, så måske har vi lidt mere tempo i Østrig.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023