Fernando Alonso: Nye Pirelli-dæk har skadet Aston Martin og Red Bull

Foto: Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images

Fernando Alonso hævder, at både Aston Martin og Red Bull har mistet fart, siden Pirelli introducerede nye dæk på Silverstone.

Pirelli indførte nye dæk i forbindelse med Storbritanniens Grand Prix på Silverstone. Det er blevet gjort for bedre at håndtere den stigende mængde downforce, uden at øge minimumstrykket.

Det generelle syn på de nye dæk er, at de ikke har gjort nogen forskel. Sådan ser Fernando Alonso dog ikke på det. Han er derimod overbevist om, at de har gjort en forskel.

“Vi er en tiendedel fra McLaren, så det er ikke så slemt, som resultatet måske ser ud,” sagde han ifølge Motorsport.com.

“Vi skal forbedre os. Der er ingen tvivl om, at vi har taget et skridt tilbage i de seneste løb, hvor alle har taget et skridt fremad.”

“Det er også en tilfældighed, at efter de nye Pirelli-dæk blev introduceret på Silverstone, er der et par hold, der kæmper mere. Der er også et par hold, der er meget tilfredse med bilen nu.”

“Det er ikke kun os. Jeg tror også, at Red Bull helt klart er blevet ramt med de dæk. De har været nummer et og to i alle kvalifikationer, og nummer et og to i alle løb, og nu er de ikke engang på pole-position.”

“Checo (Sergio Perez, red.) kæmper for at være i top-10. På Silverstone tror jeg, at Max (Verstappen, red.) kun var tre sekunder foran Lando (Norris, red.). Så jeg ser tingene som forandrede siden Silverstone.”

Han blev også spurgt om det var hans omgangstider eller følelsen i bilen, som han vurderede dette ud fra.

“Begge dele. Jeg tror, bilen føles lidt anderledes på grund af dækkene. Men som sagt er det svært at være neutral nogle gange,” sagde han.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023