Fernando Alonso: F1-biler er ikke lavet til Las Vegas

Foto: Shutterstock

Fernando Alonso mener ikke, at Formel 1-biler er lavet til at køre på baner som i Las Vegas.

Banen i Las Vegas bød på en langside på The Strip, hvor bilerne kunne presses til det maksimale. Til gengæld bød banen også på flere sving, der skulle tages med meget lav hastighed. Derfor var det begrænset, hvor mange overhalingsmuligheder, der var.

Fernando Alonso fik ikke den bedste start, da han var involveret i en kollision i første sving. Derfor var han nødt til at køre i pit for at få udført reparation. Derefter formåede han stille og roligt at kravle op gennem feltet.

Han sluttede på 9.-pladsen, men efterfølgende var han ikke helt tilfreds med banen. Derimod mente han, at den tog det ‘sjove’ ud af at køre Formel 1.

“Der er ikke meget sjov ved at køre på denne slags baner med 360 km/t uden greb, uden udsyn og hoppende som fanden,” sagde Alonso ifølge RacingNews365.

“Jeg ved udefra, at showet måske ser godt ud, men disse biler er ikke lavet til at køre rundt i sving med 80 km/t. De er skabt til at tage til Suzuka, til Barcelona og Silverstone og maksimere potentialet. Det er der, vi skal balancere mesterskabet og kalenderen.”

“Det er det, vi gør. Men jeg tror ikke, det er den eneste vej at gå. Vi skal også beholde de traditionelle løb, hvor Formel 1-bilen kan skinne.”

Alonso måtte nøjes med to point for sin 9.-plads, men hans holdkammerat Lance Stroll klarede sig bedre. Han formåede nemlig at køre sig til en 5.-plads, hvorfor han også fik hentet point.

Det kan vise sig at få stor betydning for Aston Martin i denne sæson. Det har nemlig betydet, at de nu har reduceret afstanden til McLaren i konstruktørmesterskabet. Konkret er der kun syv point mellem dem, inden sæsonen afsluttes i Abu Dhabi.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023