Fernando Alonso afviser rygter om årsagen til Aston Martins manglende performance

Foto: Shutterstock

Fernando Alonso har afvist spekulationerne om, at et FIA-indgreb vedrørende deres frontvinge har resulteret i et fald af ydeevnen.

På det seneste har der været tegn på, at Aston Martin er ved at tabe terræn i Formel 1. Udviklingen af deres bil har ikke fulgt trop med rivalerne, hvor især McLaren har taget et stort skridt fremad.

Forud for Belgiens Grand Prix har Sky F1-journalist Craig Slater fremsat et rygter om, at FIA ikke var tilfredse med, hvordan Aston Martin havde lavet frontvingen på deres AMR23.

Angiveligt skulle dette have resulteret i, at holdet var blevet pålagt at ændre på den, hvilket skulle have medført et fald i ydeevnen.

Dette er blevet afvist af Alonso, der i stedet har peget på andre årsager til den dalende ydeevne.

“Nej, det tror jeg ikke,” svarede han, da han blev spurgt, om der var noget indhold i det rygte.

“Jeg tror, det har været en kombination af et par ting. Vi var fire tiendedele fra pole-position i Ungarn, som normalt er gennemsnittet af pole-position. Men nu er der syv biler foran os. Jeg tror, at alle har taget et skridt fremad. Så feltet er meget, meget tæt.

“Nogle hold har været bedre til at udvikle bilen end os. Så jeg synes, vi skal være pragmatiske. Vi skal indse, at vi måske befandt os i en position, som vi ikke havde forventet. Vi skal udvikle os som hold på mange forskellige områder.”

“Men vi tager alle de nødvendige skridt fremad for at igen at kunne levere en stærk præstation. Holdet er meget fokuseret og fast besluttet på at vende tilbage til podiet. Jeg tror, vi vil lykkes.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023