F1-legende forklarer, hvordan Abu Dhabi-kamp ændrede Max Verstappen

Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Den tidligere Formel 1-stjerne har sagt, at kampen i Abu Dhabi endte med at ændre Max Verstappen.

I 2021 havde Max Verstappen og Lewis Hamilton en meget intens kamp i Abu Dhabi, som endte med, at hollænderen vandt sit første verdensmesterskab.

Det bliver betragtet som værende en af de største kampe i sportens historie. Især fordi kampen blev skabt på baggrund af meget kontroversielle fra en nu fyret løbsdirektør.

Ifølge Formel 1-legenden Alain Prost endte denne kamp med at have stor betydning for Verstappen. Siden da har han været dominerende, og det samme kan siges om Red Bull.

I denne forbindelse påpeger han også, at Hamilton ikke har været en trussel på det seneste. Netop dette har haft stor betydning for den unge hollænder. Det har nemlig gjort det muligt for ham at tilpasse sin stil. Og dermed er han også blevet mere konsistent.

I sin klumme for L’Equipe skriver Prost, at vi er vidne til en udviklet Verstappen. Dette er delvist på grund af den rivalisering han har haft med Hamilton.

“Nej, denne Max forsvandt efter 2021, efter den store kamp med Lewis Hamilton.

“Jeg vil ikke tale om den kontroversielle finale i Abu Dhabi, men jeg vil tale om den måde, hvorpå han og Red Bull stod sammen under kampen med Mercedes hele sæsonen. Den første titel gjorde ham stærkere. Siden da er han faldet til ro, undtagen i sin stræben efter perfektion.”

I denne sæson har Verstappen været dominerende, og han har allerede sikret sig sit tredje verdensmesterskab. Desuden har han vundet alle løb i denne sæson med undtagelse af tre stk. To af dem er blevet vundet af Sergio Perez og et blev vundet af Carlos Sainz.

Vinder han løbet i Austin i weekenden, vil det være hans løbssejr nummer 50.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023