F1-hold skrotter 2023-design efter hård sæson

Foto: Gettyimages

Teamet har taget en drastisk beslutning forud for 2024 Formel 1-sæsonen ved at opgive deres nuværende bilkoncept og bygge en ‘helt ny bil’.

Dette sker som reaktion på holdets fortsatte udfordringer, hvor de kun har samlet fire point i de sidste 13 løb og befinder sig på en 9. plads i konstruktørernes mesterskab med 16 point.

Kørerne Valtteri Bottas og Zhou Guanyu har, på trods af lovende præstationer i de seneste kvalifikationssessioner, ikke formået at slutte i pointene.

Holdrepræsentanten Alessandro Alunni Bravi for Alfa Romeo, erkendte begrænsningerne i det nuværende C43-koncept og udtalte:

“Vi mangler simpelthen noget præstation under løbet. Vi skal undersøge og forstå dette, da det har været et tilbagevendende problem i denne sæson.”

Bravi forklarede yderligere om holdets analyse og behovet for tekniske løsninger til at tackle disse problemer.

“Det handler ikke om bilens balance, men det er den samlede pakke, vi skal forbedre. Vi mangler greb, især i højhastighedskurver. Dette har været en af vores svaghedspunkter denne sæson.”

Skiftet i retning sker, mens Alfa Romeo overgår fra deres nuværende titelsponsor til Audi, der forventes at gøre sin entré i 2026-sæsonen.

Teamets CEO Andreas Seidl har hentet James Key, tidligere kollega fra McLaren, som ny teknisk direktør, for at sikre en vending i Alfa Romeos skæbne.

“Vi er virkelig glade for at have James ombord. Næste års bil vil ikke være en udvikling af dette års bil, fordi vi mener, at der er nogle begrænsninger i dette koncept, som vi ikke kan udnytte yderligere. Vi får en helt ny bil fra chassis til affjedring, alt, alle områder.”, udtalte Bravi.

Med ankomsten af Key og et voksende team er Alfa Romeo optimistisk om fremtiden.

“Vi arbejder hårdt og gruppen vokser. Vi har mange nyansættelser, der tiltræder og som vil kunne bidrage også til næste års bil. Men svaret vil blive givet til os alle næste år i Bahrain.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023