F1-ekspert: Lewis Hamilton vil kæmpe med om verdensmesterskabet næste år

Foto: Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Lewis Hamilton har ikke været med i kampen om verdensmesterskabet i år, men det kan ændre sig til næste år.

Det er mere end to år siden, at Lewis Hamilton sidst har vundet et løb. Faktisk skal du helt tilbage til Saudi-Arabiens Grand Prix i 2021 for at finde hans seneste sejr.

I år har han ikke haft muligheden for at køre med om sejren, da hans bil ikke tillader det. Mercedes-boss Toto Wolff har endda udtalt, at den nuværende bil ‘ikke fortjener en sejr’.

Hans tidligere holdkammerat, Nico Rosberg, mener dog, at der kan være lys forude. Derfor udelukker han heller ikke, at de kan kæmpe med om mesterskabet næste år.

“Vi har set glimt af glans fra Mercedes-holdet for nylig. De mangler konsistens. Men se på løbet i Austin. De var udfordrere til sejren der og havde faktisk den hurtigste bil i weekenden,” sagde Rosberg til Daily Mail.

“Så vi har set, at de er begyndt at forstå bilen. De har bare det problem, at de stadig mangler konsistens. De mangler stadig samme ydeevne, men de begynder at forstå det hele.”

Formår Mercedes at få rettet op på deres problemer, kan Hamilton kæmpe med om titlen næste år, sagde Rosberg. Dermed kan han vinde sit ottende verdensmesterskab.

“Jeg tror på Mercedes’ evner, fordi jeg selv har været der. Jeg ved, hvor stærke de er. Det er stadig de samme mennesker,” sagde Rosberg.

“Så der er bestemt en chance for, at Hamilton igen kan kæmpe om mesterskabet næste år.”

Han blev også spurgt, om han ville være glad for, hvis Hamilton vandt endnu et mesterskab. På dette punkt ville han dog gerne være neutral.

“Jeg ville være glad, hvis Mercedes vandt, for det er en form for familie fra fortiden. Men Lewis – der er jeg neutral,” sagde han.

“Jeg vil bare gerne have en fantastisk kamp om mesterskabet, og så må den bedste kører vinde. Men jeg er selvfølgelig ikke forudindtaget i den forstand.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023