F1 dropper planerne om Grand Prix i Sydafrika

Foto: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Formel 1 kommer ikke til at vende tilbage til Sydafrika. Planerne om dette, er blevet droppet.

Formel 1 har gjort et forsøg på at genoplive Sydafrikas Grand Prix på Kyalami Grand Prix Circuit, men det er nu blevet droppet.

Det skriver RacingNews365.com.

Mediet skriver, at planerne om at vende tilbage til Sydafrika, er blevet droppet af politiske årsager. Ifølge kilder tæt på forhandlingerne, blev det droppet, fordi Sydafrika har tætte forbindelser til Rusland.

Formel 1 har ikke ønsket at kommentere på rygterne om dette. Beslutningen om at droppe Sydafrika, vil sandsynligvis betyde, at Belgiens Grand Prix fortsat vil være en del af kalenderen næste år.

Sidste år var Formel 1 nødt til at droppe Ruslands Grand Prix på grund af invasionen af Ukraine, hvor krigen fortsat raser.

Derudover besluttede FIA også at indføre et bredt forbud mod russiske og hviderussiske kørere. De kunne derfor kun deltage i motorsport under FIA, hvis de var villige til at underskrive en aftale om neutralitet.

Sydafrikas regeringsførelse og landets tilpasning til præsident Putins regime har vist sig at være en stopklods. Der var ellers næsten enighed mellem 777, som skulle have stået for løbet i Sydafrika.

Ifølge RacingNews365 var der indgået en aftale, men den var endnu ikke blevet underskrevet. Aftalen ville have indebåret, at Kyalami udlejede banen til 777, som skulle stå for at promovere løbet.

Men da Sydafrika er en del af BRICS-sammenslutningen med Rusland, Brasilien, Kina og Indien, har de ikke fordømt krigen i Ukraine. I stedet har de valgt at indtage en neutral holdning.

I de seneste måneder er der blevet lagt pres på Sydafrika, da USA har anklaget landet for at have leveret våben til Ruslands krigsindsats i Ukraine.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023