F1 ændrer Abu Dhabi GP-regler i sidste øjeblik på grund af Max Verstappen

Foto: Max Verstappen / Getty Images

Max Verstappen gav løbsledelsen grund til bekymring forud for lørdagens kvalifikation ved Abu Dhabi Grand Prix.

Abu Dhabi Grand Prix’ løbsdirektør Niels Wittich blev tvunget til at erklære overhaling i pitlanen som forbudt, undtagen under særlige omstændigheder.

Det skete efter at Max Verstappen forårsagede kaos med sine kørsel under fredagens anden træningssession.

Verstappen fandt sig selv i overskrifterne af de forkerte grunde fredag efter nogle utålmodige overhalingsmanøvrer i pitlanen.

Den regerende verdensmester var ivrig efter at komme ud på banen i starten af FP2 og forsøgte at presse sig forbi begge Mercedes-kørere ud af pitten.

Efter at have passeret George Russell stødte han på dans holdkammerat Lewis Hamilton midt i pitlanen og bevægede sig ud på ydersiden i et forsøg på at komme forbi den tidligere verdensmester.

Ved at gøre dette var Verstappen tæt på at ramme ydermuren, da han risikerede skader på sin RB19 for at vinde en bedre position på banen.

Efter at have passeret begge Mercedes-biler, trak hollænderen det samme trick på Alpine-kører Pierre Gasly, før han fandt sin plads i køen.

Verstappen forklarede sin rolle i hændelserne ved pit-udgangen: “De skal flytte sig! De kører alle langsomt og jeg vil ud. Vi har alle begrænset tid og de bliver bare ved med at køre i midten. Så jeg kørte forbi og de forsøgte at presse mig ind i muren. Så lidt fjollet.”

Resultatet af Verstappens narrestreger tvang løbsdirektør Wittich på banen. I sine noter lørdag morgen bekræftede han: “Overhaling er forbudt på pit-udgangsvejen, medmindre en bil sænker farten med et åbenlyst problem.”

Den tre gange verdensmester var ekstra ivrig efter at komme ud på banen og lægge nogle omgange efter han var tvunget til at gå glip af FP1 tidligere på dagen.

Inden sæsonfinalen havde Red Bull endnu ikke haft en ‘rookie’-kører i nogen af bilerne, hvilket betød, at både Verstappen og holdkammerat Sergio Perez sad over den første session.

I Verstappens bil om morgenen var den regerende Formel E-verdensmester Jake Dennis.

Den 28-årige har arbejdet med simulator hos Red Bull i fem år, men dette var hans første optræden under en Grand Prix-weekend.

Perez’ erstatning for morgenen var den franske teenager Isack Hadjar, som allerede havde gjort sin første optræden tidligere på sæsonen under FP1 ved det mexicanske Grand Prix.

Den 19-årige er højt vurderet af Helmut Marko og forbereder sig nu på sin anden sæson i Formel 2.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023