Esteban Ocon kastede op efter blot 16 omgange under Qatar Grand Prix

Foto: Shutterstock

Alpine-kører Esteban Ocon havde ikke en sjov weekend i Qatar, hvor han kastede op i søndagens løb.

Esteban Ocon har afsløret, at han ‘kastede op’ inde i sin hjelm efter blot 16 omgange af det opslidende løb i Qatar.

Temperaturen var oppe at runde 33 grader, men med en meget høj luftfugtighed, var det ubehageligt for kørerne. Dette skyldes især, at de også blev udsat for enorme mængder g-påvirkning.

Faktisk viste det sig at være så ekstremt for kørerne, at Logan Sargeant endte med at udgå på grund af ekstrem dehydrering. Flere af de andre kørere måtte også en tur forbi lægestaben efter løbet.

Lance Stroll indrømmede endda, at han til tider mistede bevidstheden under løbet, der bestod af 57 omgange. Ocon fik det også rigtig skidt, og endte med at kaste op. Alligevel kørte han sig til en 7.-plads.

“Det var de hårdeste point, jeg nogensinde har hentet,” sagde Ocon ifølge RacingNews365.com.

“Jeg havde det dårligt omkring 16. omgang. Så kastede jeg op to gange inde i cockpittet. Så tænkte jeg: ‘S**t, det bliver et langt, langt løb’.”

“Jeg prøvede at falde til ro. Jeg forsøgte at huske, at den mentale side af sport er den sværeste del. Det lykkedes at få det under kontrol og afslutte løbet.”

Ocon følte, at forholdene blev forværret af den dårlige varmestyring i A523-cockpittet, som han nu vil have holdet til at undersøge.

“Jeg havde ikke forventet, at løbet skulle være så hårdt. Jeg kører normalt to løbsdistancer – endda i Singapore, og fysisk har jeg det altid fint med muskler og kondition,” forklarede Ocon.

“Jeg tror ikke, vi gør det bedste stykke arbejde i forhold til at holde varme væk fra ryggen og sprede den inde i cockpittet. Jeg tror, det var årsagen til det.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023