Efter Mercedes-katastrofe: Nu vil Toto Wolff gribe ind

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Mercedes-boss Toto Wolff vil gribe ind efter Mercedes’ store katastrofe i Qatar.

Qatars Grand Prix gik slet ikke, som Mercedes havde håbet på, at det ville gøre. Det stod klart allerede i første sving, hvor Lewis Hamilton og George Russell endte med at kollidere.

Hamilton gjorde et forsøg på at overhale sin holdkammerat på ydersiden, med det resulterede i et sammenstød, der sendte briten ud af løbet. Russell fik store skader på sin frontvinge, men var i stand til at fortsætte løbet.

Det var nærmest en gentagelse af sammenstødet mellem Hamilton og Nico Rosberg ved Spaniens Grand Prix i 2016. Og nu har Ralf Schumacher udtalt, at dette sammenstød kan medføre, at Mercedes-chef Wolff indfører drastiske foranstaltninger.

“Lewis (Hamilton, red.) trak ind for tidligt og gav simpelthen ikke George (Russell, red.) nok plads. Mercedes så stærke ud og smed en masse point væk,” sagde Schumacher til Sky Sports.

“Nu er der noget arbejde at gøre mellem de to. De kan håndtere hinanden, som de vil, men holdet bliver nødt til at gribe ind fra nu af. Og det gør de.”

Det endte med at koste både Hamilton og Mercedes dyrt, at han måtte udgå på den første omgang af løbet.

Han er fortsat med i kampen om at sikre sig en 2.-plads i den samlede stilling. Den er Sergio Perez indehaver af på nuværende tidspunkt, men det kan sagtens nå at ændre sig.

Da Perez måtte nøjes med en 10.-plads og et enkelt point, kunne Hamilton have halet ind på ham.

Hertil kæmper Mercedes også om at holde fast i deres 2.-plads i konstruktørmesterskabet. Her har de kun 28 point ned til Ferrari på 3.-pladsen. Et godt løb fra Hamilton kunne derfor have øget dette forspring – især taget i betragtning af, at Sainz ikke kunne stille til start.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023