Dommen er faldet efter mærkelig kontakt mellem Nico Hülkenberg og Lando Norris

Foto: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

En nærmest besynderlig kontakt mellem Lando Norris og Nico Hülkenberg, tvang stewarderne til at se nærmere på episoden.

Den første og eneste træning i Brasilien bød på et mindre sammenstød mellem Nico Hülkenberg og Lando Norris.

Faktisk var der tale om så beskedent et sammenstød, at det endte med at virke besynderligt. På de sociale medier har der efterfølgende været debat om, hvem der bærer skylden. De fleste hælder til, at det var Norris, der var forkert på den.

Under FP1 blev Norris dog tvunget ud af racerlinjen i sving 12, fordi Hülkenberg lå i vejen. Den tyske racerkører var ikke på en hurtig omgang, men befandt sig alligevel i racerlinjen, da Norris kom kørende.

For at undgå et sammenstød, valgte Norris derfor at trække ud på venstre side af Haas-raceren. Da de begge drejede ind i svinget, endte det med at skabe en lille kontakt. Ingen af de to biler blev dog udsat for skader af det.

Stewards valgte dog alligevel at tage en snak med begge kørere efter sessionen. Ud fra dette fastslog de, at ingen af dem var skyld i kollisionen. Derfor er der heller ikke nogen af dem, der får en straf for det.

“Norris var på en konsekvent flyvende omgang, da han indhentede Hülkenberg, som var på en langsom omgang,” lyder det i en meddelelse fra stewarderne.

“Hülkenberg forblev på racerlinjen, da Norris overhalede ham til venstre. Lige inden han drejede ind i svinget, holdt Norris en lige linje, mens Hülkenberg lige skulle dreje ind i venstre hjørne.”

“Dette forårsagede let kontakt mellem Hülkenbergs forhjul og Norris’ højre baghjul. Begge kørere bidrog til kontakten, og ingen af dem er overvejende skyld i hændelsen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023