Disse fem Formel 1-kørere er i farezonen for at miste deres plads i 2024

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Første halvdel af 2023-sæsonen er slut, og for flere kørere i feltet, kan det være deres sidste sæson i Formel 1.

Der er flere Formel 1-kørere, der potentielt kan miste deres plads i feltet, inden der tages hul på 2024-sæsonen.

Ifølge mediet Crash.net er det særligt de fem nedenstående kørere, der er i farezonen for at miste deres plads efter denne sæson.

Kevin Magnussen

Den danske racerkørers kontrakt med Haas udløber efter denne sæson. Han har endnu ikke underskrevet en ny aftale, og ifølge Crash.net er det ikke sikkert, det sker.

Ved flere lejligheder har han i denne sæson præsteret dårligere end Nico Hülkenberg, hvilket har sået tvivl om hans fremtid på holdet. Dog har teamchef Günther Steiner flere gange bakket op om Magnussen.

Logan Sargeant

Sargeant har fået sin debut i Formel 1 i denne sæson. Det er dog ikke gået, som han havde på, da en 11.-plads hidtil har været hans bedste placering. Derfor har han ikke scoret et eneste point.

Desuden er han ved stort set alle løb blevet overgået af holdkammeraten Alex Albon. Ifølge Crash.net kan Sargeant ende med at miste sin plads til fordel for danske Frederik Vesti.

Guanyu Zhou

Zhou kan heller ikke vide sig sikker på, at han har en plads i Formel 1 i næste sæson. Hans kontrakt udløber i udgangen af i år, og han har ikke bevist sit værd i denne sæson.

Hvis han vil være sikker på at få forlænget sin aftale, er han derfor nødt til at forbedre sig. Crash.net skriver, at det kan ende med, at han bliver afløst af Formel 2-kører Theo Pourchaire.

Sergio Perez

Perez er helt afgjort også en kører, der er i farezonen. Red Bull har med deres fyring af Nyck de Vries vist, at de kan være brutale. Derfor vil mexicaneren være nødt til at forbedre sig i anden halvdel af sæsonen.

Både Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda banker på døren hos Red Bull. Derfor har deres præstationer i resten af sæsonen også noget at skulle have sagt, da de skal imponere Christian Horner og Helmut Marko.

Daniel Ricciardo

Selvom Ricciardo lige er vendt tilbage til feltet, er der ingen garanti for, at han stadig er her næste år. Det skyldes, at han blot er ‘udlånt’ til AlphaTauri fra Red Bull.

Formår han at præstere bedre end Tsunoda, er det dog ikke utænkeligt, at han kan beholde sin plads næste år.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023