Disse 5 kørere slås om Sergio Perez’ sæde hos Red Bull

Foto: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

Sergio Perez har ikke imponeret i denne sæson, og kan være på vej ud hos Red Bull.

Det er ikke nogen hemmelighed, at tingene ikke har kørt på skinner for Red Bull-køreren Sergio Perez. Derfor er det heller ikke forventeligt, at han får forlænget sin kontrakt, der udløber ved udgangen af 2024.

Dette har naturligvis medført, at flere kørere er blevet kædet sammen med Perez’ sæde. Og flere af dem har også udtrykt interesse i at skubbe mexicaneren ud.

Blandt de mest sandsynlige kørere til at overtage hans plads, finder man følgende:

1. Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo er flere gange blevet nævnt som potentiel afløser for Perez. Efter at have taget over for Nyck de Vries tidligere på sæsonen, har han imponeret nok til at få forlænget sin kontrakt med AlphaTauri.

Den australske stjerne håber derfor på at kunne imponere i næste sæson, så han kommer i spil til Red Bull-sædet. Det selvsamme sæde forlod han for fem år siden, fordi han ikke ville være andenkører. Det er dog en position, han nu ser ud til at være mere end tilfreds med.

2. Liam Lawson

Ricciardos skade medførte, at AlphaTauri var nødt til at hente en afløser ind. Her faldt valget på Liam Lawson, som har gjort det rent rigtig godt. Ved flere lejligheder har han lignet en kører, der er mere erfaren, end han egentlig er.

Lawson er ivrig efter at slå igennem i Formel 1, og har derfor indgået en aftale om at være reservekører for Red Bull og AlphaTauri. Formår Ricciardo ikke at gøre det godt nok, kan Lawson derfor sagtens være en yngre kandidat til Perez’ sæde.

3. Lando Norris

McLaren-kører Lando Norris har Red Bull allerede forsøgt at hente to gange. I begge tilfælde er de blevet afvist, men spørgsmålet er, om det kan ændre sig i fremtiden. Red Bull har desuden ikke lagt skjul på, at briten er en kører, som de har et godt øje til.

På grund af hans lange kontrakt med McLaren, vil de dog være nødt til at købe ham fri, hvilket ikke bliver billigt. Derfor virker det mere sandsynligt, at de vælger en af de andre kørere.

4. Yuki Tsunoda

Selvom der har været tale om, at Lawson imponerede i en sådan grad, at AlphaTauri overvejede at afløse Tsunoda, er han også i spil til Red Bull-sædet. Skal han for alvor være en del af overvejelserne, bliver han dog nødt til at hæve niveauet.

Formår han i den kommende sæson at knuse Ricciardo, kan det få Red Bull til at se i hans retning. Selvom det er en potentiel mulighed, er det meget usandsynligt, at det kommer til at ske.

5. Et chokvalg

Både Charles Leclerc og Carlos Sainz står uden kontrakt ved udgangen af 2024. Men spørgsmålet er, om Red Bull tør at hente en af dem, da det kan skabe utilfredshed hos Verstappen.

Desuden vil Gasly og Esteban Ocon også være uden kontrakt i 2025, men ingen af dem virker som sandsynlige valg. Derimod peger flere medier på, at det er Ricciardo, der er den mest sandsynlige kandidat.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023