Derfor missede Mercedes chancen for at skrive under med Verstappen

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Mercedes viste interesse for Max Verstappen, men den dobbelte verdensmester endte i stedet med at skrive kontrakt med Red Bull.

Red Bull var ikke det eneste hold, der viste interesse for Max Verstappen, inden han blev en del af Formel 1. Det samme gjorde Mercedes, da Niki Lauda havde et ønske om at hente ham til holdet.

I oktober sidste år afslørede Red Bull-rådgiver Helmut Marko, at Lauda, der var med til at hente Hamilton til Mercedes, havde udset sig endnu et ungt talent, han ønskede at få ind i folden.

“Vi talte med Verstappens, men så tiltrak Gerhard Berger Laudas opmærksomhed på Mercedes. Niki hoppede straks på vognen,” sagde han til Auto Motor und Sport.”

“Vi gav ham et tilbud under løbsweekenden i Spielberg og fortalte ham, at han var nødt til at træffe en beslutning hurtigt.”

Verstappen endte med at skrive under på en kontrakt med Red Bulls datterhold, Toro Rosso, hvor han kun tilbragte en enkelt sæson, inden han blev hentet til Red Bull i 2016.

For Wolff var det, der så ud til at være en forpasset mulighed, faktisk den eneste mulighed, der var til rådighed for ham, da Mercedes, i modsætning til Red Bull, ikke havde et datterhold, hvor de kunne tilbyde Verstappen et sæde.

“Ja. Men jeg havde ikke et Formel 1-sæde at tilbyde ham,” sagde Wolff til den italienske udgave af Motorsport.com, da han blev spurgt, om han tabte Verstappen til Marko.

“Vi havde Lewis og Nico (Rosberg, red.), og begge havde lange kontrakter. Max var klart en interessant ung mand, men i det øjeblik kunne vi kun tilbyde ham en plads i GP2 og så måske en kontrakt.”

“Helmut var i stand til at tilbyde ham en plads i Formel 1, og jeg rådede ham også til at gå den vej. Og det betød, at jeg måtte se ham forlade Mercedes-universet.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023