De røde budgetloft-lamper blinker: 4 hold har fanget FIA’s opmærksomhed

Foto: Mark Thompson/Getty Images

FIA holder et vågent øje med, om budgetloftet bliver overholdt hos de involverede hold i Formel 1. Det har fået dem til at se nærmere på fire hold.

FIA har for nylig udstedt et nyt teknisk direktiv, der har fået navnet TD45. Det har til formål at kontrollere udefrakommende indflydelse på holdene i Formel 1, og i denne forbindelse kigger de nærmere på fire hold.

Ifølge mediet La Gazzetta dello Sport er det hhv. Red Bull, Mercedes, Ferrari og Aston Martin, der bliver set nærmere på

Det skyldes, at FIA har et ønske om at få yderligere afklaring på nogle af deres aktiviteter. Det sker i kølvandet på, at holdene for nylig har indsendt dokumentation for, at de har overholdt budgetloftet.

Konkret handler TD45 om at kontrollere og overvåge de aktiviteter, som holdene har, der ligger udenfor Formel 1. Dette kan omfatte udvikling og design af andre biler, både og cykler.

Årsagen til, at man ønsker at blive bedre til at kontrollere dette er, at det kan bruges som et smuthul. Holdene vil nemlig have mulighed for at overføre dele af deres udgifter til sådanne projekter, men stadig bruge viden derfra i Formel 1.

På denne måde kan de undgå, at det er noget, der falder ind under budgetloftet i Formel 1. Det ønsker FIA dog at sætte en stopper for, og derfor ser de nu nærmere på Ferrari, Red Bull, Mercedes og Aston Martin.

Det vil være sød musik i ørene for Alpine-boss Otmar Szafnauer, som ved flere lejligheder i denne sæson har givet udtryk for bekymringer omkring dette.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023