Christian Horner kræver radikale ændringer til Formel 1 Sprint-formatat

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Red Bull-boss Christian Horner mener, at der er brug for ændringer i Sprint-formatet.

Hvis det skal være mere interessant for tilskuerne at overvære det korte sprintløb, skal der ændringer til. Sådan lyder det fra Red Bull-boss Christian Horner efter lørdagens sprintløb i Austin.

Det alternative format blev oprindeligt introduceret i 2021. Siden da har der været tilført en række ændringer fra år til år.

Løbet på 19 omgange på Circuit of the Americas blev domineret af Max Verstappen fra start til slut. Da han kørte over målstregen, havde han derfor skabt sig et markant forspring ned til Lewis Hamilton.

“Hvad sprintløbet gør, er at give dig et godt indblik i dine konkurrenters styrker og svagheder i de længere løb,” sagde Horner ifølge RacingNews365.

“Jeg mener, at der stadig er ting, der kan gøres for at udvikle Sprint-løbet. Der er et element af justering, der er nødt til at blive gjort ved formatet. Men jeg tror bestemt, at vi har lært meget af det, som vil være gældende i løbet.”

“Du er nødt til at tilføje lidt mere spænding til det. Uanset om du vender top-10 eller noget, så er du nødt til at tilføje nok point til at gøre det værd for kørerne at gå efter det.”

“Når man vinder et sprintløb, betyder det ikke helt så meget som et Grand Prix. Vi er i en proces, hvor vi skal være åbne over for forandring og udvikling. Konceptet er fint, men udførelsen kan vi gøre et bedre stykke arbejde med. Det handler om gøre det mere spændende for seeren.”

Han mener derfor, at der skal markante ændringer til, hvis løbet skal blive mere interessant. Ellers kan det blive vanskeligt for Formel 1 at lokke seerne til, da de blot vil nøjes med at se det primære løb.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023