Christian Horner hinter næste Red Bull-kører, der må gå planken ud

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Red Bull-teamchef Christian Horner har hentydet til, at holdet ikke er færdige med at dele fyresedler ud.

Red Bulls juniorhold har haft en stærk indflydelse i Formel 1 i de seneste sæsoner. I 2023-sæsonen er både Dennis Hauger, Ayumu Iwasa, Jak Crawford, Isack Hadjar, Enzo Fittipaldi og Zane Maloney en del af Red Bull-miljøet.

Da Iwasa er den eneste af disse kører, der stadig er med i kampen om titlen, kan det få konsekvenser. Ifølge Horner gør holdet sig tanker om at ‘tynde ud’ og have mindre fokus på Formel 2.

I et interview med ESPN blev Horner bedt om at give en status på deres juniorprogram. Samtidig blev der spurgt ind til, hvorfor Sergio Perez og Daniel Ricciardo er blevet hentet ind, i stedet for at trække på et af deres unge talenter.

Ricciardo er i denne sæson blev hentet ind som afløser for Nyck de Vries. Derfor er han blevet holdkammerater med japanske Yuki Tsunoda, som får støtte fra Honda.

Horner peger på flere succesfulde Formel 1-kørere, der er et produkt af Red Bulls akademi. For at finde den næste Max Verstappen eller Sebastian Vettel, mener han, at der er behov for at strømline deres juniorhold.

“Tingene kommer i bølger. Det har skabt Sebastian Vettel, og det har skabt Max Verstappen,” siger Horner om deres juniorhold.

“Daniel (Ricciardo, red.) er et produkt af det. Carlos Sainz er et produkt af det. Pierre Gasly er et produkt af det. Der er så mange kørere, det har givet muligheder for i Formel 1. Alex Albon er en anden.”

“Og ja, vi vil fokusere lidt mere på ungdommen fremover. Vi har mange kørere i Formel 2 i år. Jeg tror, at der vil blive tyndet ud fremadrettet og vil have et nyt fokus fremover.”

“Men en Max Verstappen eller en Sebastian Vettel kommer ikke hver sæson. Så det handler bare om at identificere det talent, når det kommer.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023