Charles Leclerc: Venstre forhjul ‘vil græde’ under Spaniens grandprix

Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

Ferrari-stjernen Charles Leclerc mener, at venstre fordæk kommer til at ‘græde’ på den opdaterede bane i Barcelona.

Den velkendte chikane forud for sidste sving på Circuit de Catalunya i Barcelona, er blevet fjernet. Den opdaterede bane skaber grundlag for, at sving 13 og 14 kan tages med høj fart, hvilket vil lægge yderligere pres på dækkene.

Dækslid har spillet en stor rolle i Formel 1 i denne sæson, da flere hold har kæmpet med dette.

Max Verstappen og Sergio Perez hos Red Bull har dog tilsyneladende knækket koden, da de ikke kæmper med det i samme omfang. Det har de bevist på flere af banerne i denne sæson.

Ifølge Charles Leclerc kommer det særligt til at være hårdt for venstre fordæk, når feltet i denne weekend skal køre på Circuit de Catalunya.

“Jeg tror, at venstre fordæk kommer til at ‘græde’ hele løbet,” sagde han, da Motorsport.com spurgte ham om den opdaterede bane.

“Det er det samme for alle. Det bliver en stor udfordring i forhold til at finde det rette setup. Men også i forhold til at hjælpe venstre fordæk så meget som muligt.”

“Jeg håber, at vi vil være bedre med hensyn til dækstyring med de nye dele, vi har med. Jeg forventer, at det bliver den primære ting i Barcelona.”

McLaren-kører Lando Norris har også påpeget, at den opdaterede banen vil kræve mere af kørerne.

“Det vil være endnu hårdere fysisk for nakken, så jeg glæder mig overhovedet ikke til det. Jeg håber, at det vil give et bedre løb,” sagde han.

“Det sidste sving er svært, for at være ærlig. Jeg vil ikke sige, at det bliver med speederen i bund, men jeg tror, at det hjælper på løbet.”

“Det bliver måske mere et løb, der handler om dækstyring, end det allerede gør. Og det handler det allerede meget om.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023