Charles Leclerc fik næsten et ‘hjertestop’ over radiobesked

Foto: Dan Mullan/Getty Images

En særlig radiobesked medførte, at Ferrari-stjernen Charles Leclerc næsten fik hjertestop.

Charles Leclerc har i denne sæson kæmpet for at følge med Max Verstappen i hans RB19. Alligevel har han tre gange formået at køre sig til pole-position. Det gjorde han også fredag aften på Circuit of the Americas i Austin.

Efter at have sat sin sidste omgangstid, blev han slået af Verstappen med blot 0,005 sekunder. Det viste sig dog, at han havde været uden for banen i det næstsidste sving. Derfor fik hollænderen sin tid annulleret.

Umiddelbart efter at have kørt sin sidste omgang, fik han Leclerc en radiobesked fra sin ingeniør Xavier Marcos Padros. Den unge Ferrari-kører var fortvivlet over at have mistet pole-position til Verstappen, der kun var 0,005 sekunder hurtigere.

Kort tid efter fik han at vide, at omgangstiden var blevet slettet på grund af overskridelse af banegrænserne. Desværre fik hans ingeniør først sent slået fast, at det var Verstappens tid, der var tale om.

“Jeg har lige haft et hjerteanfald, fordi min ingeniør fortalte mig: ‘Banegrænser…’, og derefter: ‘… For Verstappen’,” sagde han ifølge Motorsport.com på det efterfølgende pressemøde.

“Og da jeg hørte ‘banegrænser’, slog jeg på både rattet og min hjelm. Men så hørte jeg ‘for Verstappen’, og så tænkte jeg: ‘ok, det er gode nyheder for os’.”

“Det er derfor, jeg i det øjeblik sagde til Xavi: ‘Vær venlig at fortælle mig navnet før banegrænserne, fordi jeg blev for ophidset’.”

Det betyder, at Charles Leclerc kan glæde sig over at starte forrest i søndagens løb i Austin.

Inden da skal han og resten af feltet have afviklet både Sprint Shootout og selve sprintløbet. Derfor får Ferrari-stjernen endnu en chance for at overgå Verstappen senere lørdag.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023