Charles Leclerc afskriver alt håb om sejr trods pole-position

Foto: Dan Mullan/Getty Images

Charles Leclerc ser ikke positivt på sine muligheder for en sejr i Belgiens Grand Prix, selvom han fredag sikrede sig pole-position.

I 2019 kørte Charles Leclerc sig til sejr i Belgiens Grand Prix. Selvom han søndag starter i forreste række, forventer han ikke, at succesen vil gentage sig.

Ganske vist kommer han til at starte i front på Spa-Francorchamps, men han forventer ikke at kunne vinde.

Regerende verdensmester Max Verstappen satte hurtigst omgangstid i kvalifikationen, men starter på en 6.-plads. Det skyldes, at han har skiftet sin gearkasse og derfor har fået en straf på fem pladser.

Den hollandske Red Bull-kører fik med nød og næppe slæbt sig ind i Q3, hvilket resulterede i, at han skældte ingeniør Gianpiero Lambiase ud. I sidste del af kvalifikationen, knuste han sine konkurrenter og sluttede 0,820 sekunder foran Leclerc.

Selvom han skal starte på en 6.-plads på grund af sin straf, er Verstappen derfor ikke uden vinderchancer. Desuden kommer Leclerc også til at få konkurrence fra Sergio Perez, hvilket er en kamp, han forventer at tabe.

“Jeg er ikke selvsikker. Især ikke med de to Red Bull-kørere lige bagved. De har en meget bedre bil, end vi har,” sagde Leclerc om sine vinderchancer ifølge Speedcafe.

“Det er fantastisk at starte først, og det giver os en god chance for at få et godt resultat. Men at sige, at vi vil sigte mod sejren, er nok lidt for optimistisk.”

“Hvis der er en mulighed af en eller anden grund, så vil jeg som altid forsøge at få det bedste ud af det. Men jeg tror, at det bliver svært at holde disse fyre tilbage.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023