Carlos Sainz deler sin ærlige mening om Ferraris strategi i Canadas GP

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Ferrari fik point med fra Canadas Grand Prix, men ikke helt så mange, som de havde håbet på.

Ferrari havde en begivenhedsrig weekend ved Canadas Grand Prix. Begge kører fik point med fra Montreal, men ingen af dem fik en plads på podiet.

Charles Leclerc sluttede løbet på en fjerdeplads med lidt over 18 sekunder op til Max Verstappen. Dette vil dog ikke have været muligt, hvis ikke Carlos Sainz havde kørt defensivt og holdt sig bare Leclerc.

Strategien hos Ferrari var klar fra start, og Sainz og Leclerc vidste derfor, hvad de skulle gøre. Ferrari ville have Sainz til at køre defensivt og dække af for Leclerc, så begge biler kunne ende i top-10.

Efterfølgende har Sainz udtalt sig om, hvad han synes om deres strategi. Her virkede det ikke som om, at han havde et problem med den måde, de skulle køre på.

“Jeg synes, vi havde et meget stærkt tempo i dag. Vi viste, at vi på en anden bane som Canada, er stærkere,” sagde han ifølge Clutchpoints med hentydning til løbet i Barcelona.

“Bilen fungerer godt i svingene med lav hastighed, og så har vi mindre dækslid. Så ja, lidt fremskridt og en opmuntrende dag for hele holdet.”

Desuden kom han også ind på, hvordan det føltes at skulle dække af for Leclerc gennem hele løbet.

“Jeg havde forventet det, fordi vi begge forsøget at forlænge vores stint. Jeg følte mig meget stærk på mediumdækket, hvorfor jeg blev ved med at få DRS,” sagde han.

“Jeg kunne mærke, at jeg havde en god fart. Men jeg tror, at det var rigtigt at forlænge det stint, og så ‘overcutte’ feltet for at slutte P4 og P5.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023