Bridgestone planlægger at komme tilbage til Formel 1

Foto: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Pirelli kan ende med at få konkurrence, når de vil sikre sig den næste kontrakt som leverandør på dæk til Formel 1.

Tidligere i år satte FIA gang i udbrudsprocessen for de kommende sæsoner. Det er derfor muligt for dækproducenter at byde ind på sæsonerne 2025, 2026, 2027 og muligvis 2028.

“Naturligvis er beslutningen ikke i vores hænder. Vi er glade for vores tilstedeværelse i Formel 1, og vi ønsker at fortsætte,” sagde Pirellis Formel 1-chef Mario Isola tidligere i år.

På omtrent samme tid meldte Michelin ud, at de ikke forventede at deltage. Administrerende direktør Florent Menegaux insisterede på, at de ikke er interesseret i at vende tilbage til Formel 1.

I starten af april kom det frem, at Bridgestone overvejer et potentielt comeback. De har ikke været en del af Formel 1 siden 2010, hvor Pirelli tog over.

“Det siges, at Bridgestone er meget interesseret i at vende tilbage til toppen af motorsport,” sagde den tyske journalist for Auto Motor und Sport, Andreas Haupt.

Dette bliver der støttet op om af Roger Benoit, der er højt respekteret journalist fra den schweiziske avis Blick. Han sagde forud for Spaniens Grand Prix, at ‘Pirelli ønsker at fortsætte, og Bridgestone siges at planlægge et comeback’.

Bridgestone har dog ikke ønsket at kommentere på rygterne om, at de ønsker at vende tilbage til Formel 1.

“Bridgestone har en historie inden for motorsport, der spænder over 60 år. Vi vil fortsætte med at forfølge bæredygtige globale motorsportsaktiviteter. Vi afstår dog fra at kommentere på specifikke kategorier,” sagde en talsperson til Sport1.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023