Audi skriver under med første kører forud for 2026-sæsonen i Formel 1

Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images

Audi har hentet deres første kører forud for deres indtog i Formel 1 i 2026. Der er dog ikke tale om en af deres primære kørere.

Audi har hentet veteranen Neel Jani som deres simulatorkører forud for deres indtog i Formel 1. De bliver en del af feltet i 2026, hvor de nye regler træder i kraft.

Det er den første kører, der er blevet hentet til det tyske hold. De har indgået en aftale med Sauber, som starter i 2026. Det betyder naturligvis også, at Alfa Romeo inden længe er fortid i Formel 1.

Det er ikke uden grund, at de har valgt at hente Jani som deres simulatorkører. Han har nemlig vundet både Le Mans og FIA World Endurance Championship, hvorfor han er en meget erfaren herre.

Formålet med at hente Jani er, at han skal bruges i forbindelse med udviklingen af deres motorenhed, som skal være klar til 2026. Ifølge Crash.net er der allerede planlagt den første testkørsel inden udgangen af dette år.

Den 39-årige racerkører besluttede at forlade Porsche i slutningen af 2022, efter at have tilbragt ti sæsoner hos dem. I 2016 vandt han både Le Mans og WEC med Porsche.

Ydermere er han et oplagt valg for Audi, da han har erfaring med at være simulatorkører for Formel 1-hold. Tidligere har han haft netop denne rolle hos Red Bull. Derfor har han allerede tilbragt rigtig mange timer i en simulator.

“Jeg er glad for at følge Audi på vej ind i Formel 1,” sagde den schweiziske kører ifølge Crash.net.

“Det er både en ære og et stort ansvar at blive involveret i et projekt af denne størrelsesorden på et tidligt stadie. Jeg er sikker på, at jeg med min erfaring fra Formel 1- og LMP-projekter kan skabe gode forbindelser mellem teori og praksis.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023