Aston Martin indfører ny regel efter Alonso og Strolls resultater i USA

Foto: Fernando Alonso og Lance Stroll / Gettyimages

Løbet i USA har fået betydning for Aston Martin, der har valgt at indføre en ny regel.

Aston Martin-boss Mike Krack har valgt at indføre en ny regel på holdet, efter at Fernando Alonso og Lance Stroll måtte starte fra pitlane i USA’s Grand Prix.

Det Silverstone-baserede hold tog beslutningen om at ændre på bilernes opsætning under parc ferme. Derfor blev de også tvunget til at starte med begge biler i pitlane.

Efter at have præsteret nærmest forfærdeligt, blev Alonsos bil ført tilbage til samme opsætning, som han havde i Qatar. Holdkammeraten Lance Stroll holdt derimod fast i den nye opdatering af gulvet.

Canadieren sluttede løbet på en 9.-plads, men blev senere skubbet frem til en 7.-plads. Dette skyldes, at både Lewis Hamilton og Charles Leclerc blev diskvalificeret efter løbet.

“Man må acceptere, at efter tre dages virkelig hårdt arbejde, er der et par smilende ansigter i garagen. Og det er også velfortjent,” sagde Mike Krack til pressen efter løbet ifølge Express.

“Men man er også nødt til at se, hvad den forspildte mulighed kunne have været, og sådan er livet. Faktum er, at i fredags skulle vi have lavet vores lektier. Det havde vi ikke gjort, og det havde konsekvenserne hele weekenden.”

“Nu er det altid reglen: Tag ikke opgraderingerne med til sprintweekenden. Ikke desto mindre, så ved du, hvad risiciene er, når du tager beslutningen om at gøre det. Så kan du ikke klage, når det sker. Men vi har lært en anden lektie.”

Med andre ord, så kommer Aston Martin i fremtiden til at holde sig fra at tage deres opgraderinger med til en sprintweekend. Det handler i høj grad om, at de kun har en times træning til at teste, og finde frem til den bedst mulige opsætning.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023