Aston Martin har gode kort på hånden for en stærk holdkammerat til Alonso

Foto: Andrea Diodato/NurPhoto via Getty Images

Fernando Alonso har bragt Aston Martin i en god position, hvis de vil hente en stærk holdkammerat.

Fernando Alonso kan potentielt tilføje endnu en grandprixsejr til sit CV i denne sæson. Han er nemlig endt bag rattet i en meget konkurrencedygtig bil.

Hans præstationer på banen har desuden medført, at det Silverstone-baserede hold vil have næsten frit valg, hvis de beslutter at afløse Lance Stroll efter sæsonen.

Sådan lyder det fra tidligere Formel 1-kører David Kennedy, der beskrev Alonso som en ‘kriger’ i et interview med PlanetF1.

Den 41-årige racerkører er den ældste kører i feltet. Det har dog ikke forhindret den dobbelte verdensmester i at nyde en sen genopblussen i sin karriere.

Han har stået på podiet fem gange i sæsonens første syv løb, og har givet Aston Martin en god chance for at placere sig på andenpladsen i konstruktørmesterskabet. Holdet har dog endnu ikke vundet et grandprix, siden holdet skiftede navn fra Racing Point i 2021.

I 2026 vil Honda overtage leverancen af motorenheder til Aston Martins biler. Kennedy er dog overbevist om, at Alonso kan finde sin vej til toppen af podiet inden da.

“I denne sæson. De har bilen til det. Han kan alle tricks. Jeg tror, når han sikrer pole-position og vinder et løb, så har de frit valg i pitlane til at få, hvem end de vil have på holdet,” sagde han.

“Han har bidraget enormt til at bringe holdet til, hvor de er. Hvis det kunne være en regelmæssigt vindende bil, har de brug for nogen til at føre en forskel. Som Max (Verstappen, red.) f.eks. gjorde i Monaco.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023