Aston Martin F1 sælger ud til kapitalfond: 8,5 milliarder i værdiansættelse

Foto: Lawrence Stroll ejer af Aston Martin F1 / Getty Images

Aston Martins Formel 1-team har solgt aktier til private equity-firmaet Arctos Partners.

Aston Martins Formel 1-hold har fået en ny medejer, da en ‘minoritetsandel’ er blevet solgt til Actor Partners. Der er endnu ikke blevet offentliggjort officielle tal, da det først forventes, at handlen er afsluttet ved udgangen af året.

Ifølge Financial Times betyder denne handel, at holdet kan bryste sig af en værdiansættelse på 1 milliard pund. Det svarer til 8,5 milliarder kroner.

Dermed bliver Aston Martin det andet Formel 1-hold, der sælger ud af andelen i år. Tidligere på året gjorde Alpine det samme, da de solgte 24% af aktierne til et konsortium, der blandt andet bestod af Wrexham AFC-ejere Ryan Reynolds og Rob McElhenney.

Arctos Partners kommer til at bidrage på flere måder, da de har ‘dyb viden om sportsbranchen og et robust netværk af indflydelsesrige relationer til at understøtte dens fortsatte vækst’. Blandt andet har de i august sikret sig en minoritetsandel i fodboldklubben Paris Saint-Germain.

“Jeg er glad for at byde Arctos Partners velkommen som ny partner og minoritetsaktionær i Aston Martin Formel 1 Team,” siger holdejer Lawrence Stroll.

“Som investorer i flere førende sportsselskaber bringer Arctos branchekendskab. Jeg er begejstret for, at Aston Martin vil slutte sig til en så prestigefyldt portefølje. Holdet har haft stor succes i denne sæson med otte podieplaceringer og vores største antal point som hold, men vores ambitioner er større”.

“Arctos ser potentialet og værdien af dette projekt, mens vi fortsætter med at bygge et Formel 1-hold i verdensklasse. De deler vores vision for vores brand, og de er ekstremt passionerede omkring sporten og dens udsigter.”

“Vi investerer i infrastruktur, mennesker og processer. Dette er det perfekte tidspunkt at tilføje styrke i dybden med den operationelle ekspertise og strategiske erfaring fra Arctos. Sammen vil vi fortsætte med at drive dette team fremad og skabe en endnu lysere og mere succesfuld fremtid.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023