Aston Martin-chef afslører: Sådan førte Sprint-løbet til diskvalifikation af Hamilton og Leclerc

Foto: Peter Fox/Getty Images

Både Lewis Hamilton og Charles Leclerc endte med at blive diskvalificeret efter løbet i Austin.

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton kørte et rigtig flot løb søndag, hvor han sikrede sig en 2.-plads. På de sidste omgang af løbet, var han endda tæt på at indhente Max Verstappen i front.

Det nåede han dog ikke, og det havde heller ikke haft betydning, hvis han gjorde. Efter løbet endte både han og Charles Leclerc nemlig med at blive diskvalificeret.

Dette har nu fået Aston Martin-boss Mike Krack til at udtale, at den hektiske sprintweekend kan have forårsaget det. Når der køres på denne måde, bliver der nemlig lagt ekstra pres på både biler og kørere.

Af FIA’s tekniske regler fremgår det, at bilens ‘planks’ ikke må slides mere end 1 millimeter under et løb. Både Hamilton og Leclerc havde dog overskredet denne måling. Derfor blev de diskvalificeret, og mistede derfor de point, de havde kørt sig til.

Det var naturligvis en stor skuffelse for begge kørere, men især for Hamilton. Med sin 2.-plads i Austin havde han nemlig taget et stort skridt mod at indhente Sergio Perez, der ligger nummer to i den samlede stilling.

Og ifølge Aston Martin-boss Krack kan det være den hektiske karakter af hele weekenden, der kan have resulteret i deres diskvalifikationer.

“Kørehøjde er et af problemerne med en sprintweekend. Du ved, at du skal køre sprintløbet, løbet og to kvalifikationer. Du kan kun slide en millimeter, og du er nødt til at køre lavet,” sagde Krack ifølge Total Motorsport.

“Det er svært at finde den rigtige højde. Der er altid en risiko.”

De to kørere får chancen for at vinde point igen i den kommende weekend, hvor de og resten af feltet skal køre i Mexico.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023