Andrea Stella: McLaren har kunnet drage stor nytte af seneste to løb

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

McLarens MCL60 har kun en meget lille ‘lomme’ af forhold, hvor den er bedst, lyder det fra teamchef Andrea Stella.

McLaren har ikke fået den bedste start på denne sæson i Formel 1. De står midt i en teknisk omstrukturering, til hvilket de har hentet Rob Marshall. Han ankommer dog først til holdet i starten af næste år.

Hidtil er det kun blevet til 17 point i syv løb for McLaren. Det er langt under det niveau, som de havde sigt efter forud for sæsonen.

I Spaniens Grand Prix formåede Lando Norris dog at overraske positivt, da han var den tredjehurtigste i kvalifikationen. Hans løb blev hurtigt ødelagt af en kontakt med Lewis Hamilton i andet sving på første omgang.

Stella har udtalt, at han mener, at weekenden i Barcelona har styret McLarens forståelse af bilen. Derfor kan de drage nytte af de erfaringer, de har gjort sig.

“I virkeligheden bekræftede det faktum, at vi fik et positivt resultat (Norris’ kvalifikation, red.) på en måde, hvad vi allerede vidste,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Der er en lomme af forhold, hvor bilen fungerer meget godt. Det omfatter kold bane, lave temperaturer, sving med høj fart samt en masse vejgreb fra dækkene.”

“Når dækkene har et godt greb, maskerer det problemerne med balancen. Det betød, at Lando og Oscar (Piastri, red.) kunne være konkurrencedygtige.”

“Dette er næsten i modstrid med det, vi så i Miami. Her var det varmt, dækkene og asfalten havde var ikke godt greb, balanceproblemer og slet ikke mange sving til høj fart.”

“Så vi har fået mere bekræftelse af, hvad vi allerede vidste, snarere end ny indsigt i problemer med bilen.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023