Alpine fyrer direktør med øjeblikkelig virkning

Foto: Shutterstock

Alpine har sagt farvel til Laurent Rossi, der ikke længere er administrerende direktør. Han bliver afløst af Philippe Krief.

Laurent Rossi blev udnævnt som administrerende direktør for Alpine i januar 2021. Det skete i forbindelse med, at Renault besluttede at omdanne deres Formel 1-fabrik.

Rossi har nu forladt sin stilling som direktør. I stedet kommer Philippe Krief til at overtage stillingen. Han er blevet hentet internt, og havde før titlen som Vice President of Engineering and Product Performance.

Selvom han ikke længere sidder på den øverste skammel, er Rossi ikke færdig hos Alpine. Derimod er han blevet tildelt en ny rolle, hvor han kommer til at bruge sin tid på ‘særlige projekter’.

Krief fortsætter også i sin nuværende rolle, indtil der er blevet fundet en afløser. Han har tidligere arbejdet for både Michelin, Fiat-koncernen, Ferrari, Maserati og Alfa Romeo.

Tilbage i juni 2016 blev han udpeget som chefingeniør hos Ferrari, inden han skiftede til sin nuværende rolle hos Alpine i februar i år.

“Jeg vil gerne takke Laurent for hans urokkelige engagement i de sidste to år ved roret i Alpine,” sagde Renault Group-direktør Luca de Meo

“Laurent har opstillet en klar og ambitiøs strategi. Han har sat Alpine i den bedst mulige position for at nå de langsigtede mål. Alpine er klar til en ny fase af sin udvikling og til at blive et fremtidens brand.”

“Philippe kombinerer en lang brancheerfaring, stor teknisk viden med de lederegenskaber, der er nøglen til vores projekts succes, herunder lanceringen af mærkets nye køretøjer fra næste år. Jeg stoler fuldt ud på, at Philippe og hans hold tager Alpine til nye højder.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023