Alpine-boss giver leverandør skylden for pålidelighedsproblemer

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Alpines Otmar Szafnauer har hævdet, at det var en leverandør, der var skyld i deres problemer i Storbritanniens Grand Prix.

Esteban Ocon var nødt til at trække sig fra Storbritanniens Grand Prix efter blot 10 omgange. Her blev han bedt om at køre i pit, efter at have haft en hydraulisk lækage på sin bil.

Ocon lå til at score point, men han befandt sig på en af de nederste pladser i top-10, da han trak sig fra løbet.

Derudover blev Pierre Gasly også tvunget til at trække sig fra løbet på et senere tidspunkt. Det skete efter skader på bilens affjedring, efter han havde kollideret med Aston Martin-kører Lance Stroll.

Dette års Storbritanniens Grand Prix er derfor ikke værd at se tilbage på for Albine. Det var nemlig det tredje løb i år, hvor de ikke fik point med hjem. Desuden måtte de også trække begge biler ud i Australien, efter de var kollideret med hinanden.

Sidste år blev Alpine ramt af en række svigt med vandpumpen i bilen. Dette fik teamchef Otmar Szafnauert til at udpege Bosch som leverandør af den del, som han havde forårsaget, at de flere gange måtte trække sig.

Da han udtalte sig til pressen efter løbet på Silverstone, bekræftede han, at det ikke var en Alpine-del, der var problemet. Han var dog ikke interesseret i at sige, hvem der har leveret delen.

“Det er en del, vi køber. Det er en del, der normalt er ret robust og sjældent fejler,” sagde han ifølge PlanetF1.

“Det lækkede – det lækkede fra et område, hvor jeg tror, vi justerer trykket.”

Han indrømmede også, at Bosch ikke var glade for at blive udpeget sidste år. Derfor valgte han denne gang at afholde sig fra at navngive leverandøren af den del, der slog fejl. Han understregede dog, at det ikke er Bosch denne gang.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023