Alonso appellerer til Aston Martin: Formel 1 er ikke fodbold

Foto: Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images

Fernando Alonso har langet ud efter sit eget hold, da han mener, at de anskuer sporten helt forkert.

Hvis det står til Fernando Alonso, så er Aston Martin nødt til at ændre måden, de anskuer Formel 1 på. Han mener, at de ser på sporten som værende fodbold, hvilket de skal stoppe med.

Alonso formåede ikke at tage en plads på podiet i Østrigs Grand Prix, hvilket han ellers havde håbet på. En straf til Carlos Sainz gjorde dog, at han blev rykket op på en femteplads.

F1-veteranen har været på podiet seks gange i denne sæson, men har nu sendt en opfordring til Aston Martin. Han mener, at holdet skal blive bedre til ikke at overreagere, hvis bilen ikke præsterer på en bane.

“Problemet er, at vi kommer til at leve hele mesterskabet med uhæmmet passion som fodbold,” sagde han til spanske AS.

“Hver søndag er der store op- og nedture, og det kan der ikke være. Dette er Formel 1. Bilerne opfører sig forskelligt i forskellige temperaturer, baner, hurtige og langsomme sving… De er meget mere teknisk, end at vinde eller tabe en kamp 3-0.”

“Vi skal se på et langt verdensmesterskab, men fansene vil opleve op- og nedture. Vi får se, hvordan vi klarer os på Silverstone.”

Han antyder dog også, at Aston Martin har udviklet sig i denne sæson. I sidste sæson var de nemlig slet med i forreste del af feltet.

“I Østrig 2022 var Aston Martin det dårligste hold, mens Haas gjorde det godt både sidste år og i år,” tilføjede han.

“Der er et mønster, der gentager sig fra år til år på visse baner. Nogle biler klarer sig bedre eller dårligere. Og det er det, der bekymrer os mest nu. Vi skal forstå, hvorfor vi ikke gjorde det godt i Østrig og Barcelona, så vi gør det bedre næste år.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023