Alfa Romeo skifter Formel 1-hold i 2024

Foto: Shutterstock

Alfa Romeo har truffet en stor beslutning forud for 2024-sæsonen, da de dropper samarbejdet med Sauber.

Alfa Romeo stopper deres samarbejde med Sauber fra 2024. I stedet skal de samarbejde med Haas, hvorfor det amerikanske holds Ferrari-motorer skal mærkes med Alfa Romeo-navnet.

RacingNews365 afslørede i maj, at Alfa Romeos sponsorat af Sauber-holdet ville udløbe i slutningen af 2023. Derfor vil de vende tilbage til feltet med det oprindelige navn, indtil Audi overtager holdet i 2026.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Alfa Romeo har ønsket at forblive involveret i Formel 1. Deres adm. direktør Jean-Philippe Imparato har tidligere bekræftet ønsket om dette overfor  RacingNews365.

Nu står det klart, at de har forhandlet en aftale i stand med Günther Steiners Haas-hold.

Begge hold er i øjeblikket kunder hos Ferrari, hvorfra de modtager forskellige komponenter til deres biler. Ifølge Motorsport.it vil det nye samarbejde betyde, at motoren fremover bliver mærket som Alfa Romeo.

Det forventes, at der vil blive udsendt en officiel pressemeddelelse om samarbejdet mellem Haas og Alfa Romeo under Italiens Grand Prix i starten af september.

Det er helt normalt, at en motor bliver mærket i forbindelse med et kommercielt samarbejde. Derfor er det ikke nyt for dette samarbejde.

Tidligere har Sauber samarbejdet med Ferrari i ni år fra 1997 til 2005. Dengang blev deres motorer mærket som Petronas, da det malaysiske energifirma sponsorerede holdet på det tidspunkt.

Derudover havde Red Bull også et problemfyldt partnerskab med Renault fra 2016 til 2018, hvor de fik deres motorer mærket med TAG Heuer. Det skete i forbindelse med et sammenbrud i samarbejdet mellem Renault og Red Bull.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023