Alexander Albon advarer: Williams’ styrke kan blive en svaghed

Foto: Clive Mason/Getty Images

Alexander Albon har peget på et område, der kan vise sig at blive en svaghed for Williams efter sommerpausen.

Efter sommerpausen skal Formel 1-feltet forbi både Zandvoort og Monza, der er baner, der køres med høj fart. Det kan være en fordel for Williams, da deres FW45 er hurtig på langsiderne.

Selvom de havde en af de hurtigste biler på Spa-Francorchamps, endte Albon alligevel uden for pointene. Det samme gjorde sig gældende for holdkammeraten Logan Sargeant.

Selvom det er en styrke at kunne køre stærkt, kan det også være en svaghed, mener Albon.

“Der er positive sider. Særligt på Monza. Vores hastighed er høj på langsiderne, men det slider meget på dækkene,” sagde Albon ifølge RacingNews365.

Han har tidligere forklaret, at det er som en ond spiral, han ikke kan komme ud af. Det var derfor også, hvad der forhindrede ham i at hente point i Belgien.

“På Spa er anden sektor så presset sammen, at dækkene ikke kan nå at køle ned, før du når til tredje sektor,” sagde han.

“Det er ikke en bane, hvor du kan køle dækkene, køre igen, køle osv. Når dine dæk overopheder, vil du være fanget i en tendens med overophedning.”

Albon afslørede også, at regnen i Belgiens Grand Prix faktisk hjalp ham med at kontrollere slid på dækkene.

“Det der er interessant for mig var, at mine dæk kølede ned, da det begyndte at regne. Det gav mig bedre greb end på tør bane,” sagde han.

“Og jeg indhentede faktisk bilerne foran igen, og havde en genopblussen i farten. Det viser bare, hvor meget overophedning vi havde.”

Holdet har 11 point i denne sæson. Det samme har Haas, som de er i kamp om syvendepladsen med. Både Alfa Romeo og AlphaTauri er dog ikke langt bagefter.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023