Alain Prost om Max Verstappen: Den ‘utålmodige knægt’ er væk

Foto: Alain Prost / Getty Images

Max Verstappen har vundet sit tredje verdensmesterskab, og viser tegn på at have ændret sig.

Hollandske Max Verstappen har været intet mindre end dominerende i denne sæson. I den seneste weekend formåede han at sikre sig sit tredje verdensmesterskab, og har været nærmest ustoppelig på vejen dertil.

At have vundet tre verdensmesterskaber, har placeret på samme hylde som legender som Sir Jackie Stewart, Nelson Piquet og Ayrton Senna. Vinder han en titel mere, vil han være side om side med både Sebastian Vettel og Alain Prost.

Og netop Prost har rost Verstappen i sin seneste klumme i den franske avis L’Equipe.

“At vinde en tredje titel er allerede noget fantastisk. At vinde dem i træk er endnu større. For kun få store navne har klaret det,” skriver han.

“Men jeg tror, at det, der gør Max Verstappen så fantastisk og så stærk, er hans evne til at være en fantastisk kører, hvilket han har været i stand til at udvikle, uden aldrig at snuble og altid ville mere.”

“Der er ingen tvivl om, at det er lykkedes ham at blive en fantastisk kører. Men det, der efter min mening gør ham endnu stærkere, er måden, hvorpå han har lært at være ét med sin bil og sit team.”

“Han er en stor helhed, der stræber efter perfektion hver dag. Når du hører køreren beklage sig over den dårlige opførsel af sin bil under fri træning fredag morgen, er det ikke vreden hos barnet, der plejede at lave fejl og nogle gange endte i væggen på grund af hans utålmodighed.”

“Nej, denne Max forsvandt i slutningen af 2021 ved slutningen af hans storslåede kamp mod Lewis Hamilton. Jeg vil ikke tale om den meget kontroversielle Abu Dhabi-finale. Men om den måde, han og Red Bull kæmpede gennem hele sæsonen mod Lewis Hamiltons Mercedes.”

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023