Alain Prost med hård dom over Sergio Perez’ mesterskabsdrømme

Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Formel 1-legenden Alain Prost har fremsat en hård dom over Sergio Perez’ drøm om at vinde et mesterskab.

Alain Prost mener, at Sergio Perez har valgt den helt forkerte tilgang til sin kamp mod holdkammeraten Max Verstappen.

Den mexicanske kører fik en god start på denne sæson, hvor han vandt i både Saudi-Arabien og Aserbajdsjan. Dette var naturligvis med at til at forøge hans forhåbninger om at kunne vinde mesterskabet.

Siden da er det dog gået den anden vej for Perez. I Monaco måtte han acceptere, at han ikke fik et eneste point med sig. Desuden havde han også en skuffende weekend i Spanien.

Forud for Canadas Grand Prix er han 53 point efter Verstappen, selvom der kun er kørt syv løb i denne sæson. Hvis han skal holde liv i drømmen om mesterskabet, kræver det derfor en god præstation i Canada.

“For en kører handler det altid om at forsøge at tippe balancen til sin egen fordel, uanset om det er med opsætningen af bilen eller holdets bidrag. Og det er her, at Perez har begået fejl,” skrev Prost i sin klumme i L’Equipe.

“Han er nødt til at få Max Verstappen til at tvivle på ham og ændre Red Bulls syn på ham. Som vi ved, står Perez overfor en næsten umulig mission. Og for at nå den, må han ikke råbe for højt om sit ønske om at slå Max.”

Prost havde også nogle ord at sige til Perez’ far, som ofte er med den mexicanske kører til løbene.

“Hans følge hjælper ham heller ikke. Jeg læste for en måned siden, at hans far fortalte journalister, at hans kamp med Max lignede den jeg havde med Ayrton (Senna red.). Det er meningsløst og kontraproduktivt,” skrev han.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023