6 kørere på Ferraris ønskeliste i jagten på deres næste F1-stjerne

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Seks unge kørere fra forskellige dele af verden kæmper om chancen for at blive Ferraris næste Formel 1-stjerne.

Ferrari er kendt for at have et helt fantastisk akademi, hvor flere succesfulde racerkørere har fået deres opvækst. Dette omfatter blandt andet Charles Leclerc, der i dag kører for holdet i Formel 1.

En gruppe af unge talenter er i øjeblikket under vurdering i Maranello. Det skyldes, at de håber på at kunne sikre sig en plads på det eftertragtede Ferrari-akademi.

Disse seks håbefulde racerkørere, der kommer fra Holland, Italien, Kinesisk Taipei, Filippinerne, Brasilien og Colombia, er samlet i Maranello til Ferrari Scouting World Finals.

Selve processen strækker sig over fire dage, hvor der er forskellige aktiviteter på Ferraris Fiorano-bane. Kandidaterne bliver ikke kun vurderet på deres hastighed, men også deres evne til at håndtere løbsweekender. Hertil har deres evne til at lære og præstationsfremskridt også betydning.

Under testen skal de håbefulde racerkørere køre i en Formel 4-bil, der er stillet til rådighed af PREMA-holdet.

Blandt de unge kandidater finder man blandt andet René Lammers, hvis efternavn ikke er helt ukendt. Hans far, Jan Lammers, kørte nemlig i Formel 1 i 1980’erne og 1990’erne.

En anden kandidat er italienske Emanuele Olivieri. Fra Sydamerika deltager Pedro Clerot fra Brasilien, der blev brasiliansk Formel 4-mester i 2022. Han har kørt i den spanske og UAE-serien i samme kategori i år.

NACAM Formel 4-titelvinder Pedro Juan Moreno er også en del af Ferrari-testen, selvom han misser sidste runde af sit mesterskab. Fra Asien deltager Enzo Yeh fra Taiwan og William Go fra Filippinerne.

For at understøtte evalueringsprocessen har Ferrari hentet Tuukka Taponen, som vandt FDA Scouting World Finals sidste år. Han sikrede sig også 2.-pladsen i dette års UAE F4-serie.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023