5 ikoniske Formel 1-kører der aldrig nåede deres fulde potentiale

Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Der findes flere eksempler på Formel 1-kørere, der aldrig har nået deres fulde potentiale.

Flere talentfulde Formel 1-kørere har aldrig fået mulighed for at nå deres fulde potentiale, da de ikke har været bag rattet i en god nok bil.

Der er tilmed flere kørere, der faktisk har vundet verdensmesterskaber, som beskyldes for at have underpræsteret. Det gør sig blandt andet gældende for Fernando Alonso og Kimi Raikkonen,

Herunder præsenteres du for fem Formel 1-kørere, som aldrig rigtigt har nået deres fulde potentiale i sporten:

1. Fernando Alonso

Fernando Alonso har faktisk haft en ganske succesfuld karriere i Formel 1. Alligevel har den spansk racerkører ikke helt nået sit fulde potentiale.

Dette får man hurtigt et indtryk af, hvis man kigger på statistikken for hans karriere. Her kan man se, at han med blot otte point på tværs af sæsonerne 2007, 2010 og 2021 kunne have været femdobbelt verdensmester i dag.

2. Kimi Raikkonen

Det er måske ikke alle, der er enige, men Raikkonen havde allerede passeret sin karrieres højeste niveau, da han blev verdensmester i 2007. På daværende tidspunkt var han 28 år gammel.

I 2005-sæsonen leverede han klart det højeste niveau, da han kørte for McLaren. Dem, der ikke havde mulighed for at se ham dengang, er gået glip af noget stort.

Han gik glip af titlen i 2005, hvilket han også gjorde i 2003. Det var først i 2007, at heldet tilsmilede ham, da han vandt verdensmesterskabet foran Alonso og Hamilton.

3. Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo kørte for Red Bull i perioden fra 2014 til 2018, hvilket har været hans mest succesfulde år i Formel 1. Mange mener, at han i disse år beviste, at han har evnerne til at blive verdensmester.

Især i 2014 og 2016 viste han sine evner frem på banen. Her var det Hamilton og Nico Rosberg, der kæmpede om verdensmesterskabet, men Ricciardo viste sig at være en fremragende kører. Desuden formåede han at overgå Sebastian Vettel ved flere lejligheder.

4. Juan Pablo Montoya

Juan Pablo Montoya gjorde sig især bemærket i Brasilien i 2001, hvor han overhalede Michael Schumacher. Ikke nok med det, så udfordrede han ham også over radioen, hvilket med ét gjorde Montoya til en interessant figur i Formel 1.

Han fik dog aldrig den succes, som mange havde spået, at han ville få. I 2006 var han færdig i Formel 1, og på det tidspunkt havde han kun vundet syv løb.

5. Robert Kubica

Robert Kubica er også en kører, der blev spået til at opnå mere, end han gjorde. Tilbage i 2012 sagde Alonso, at Kubica var ‘den bedste kører i gruppen’. Derudover indrømmede han også, at han var den kører, som han frygtede mest.

Derudover er det også kommet frem, at Hamilton har udtalt, at Kubica var den eneste kører, han ikke ville køre mod. Det kunne han sagtens udtale sig om, da de havde konkurreret, siden de begge kørte gokart.

fredag 8. december 2023

torsdag 7. december 2023

onsdag 6. december 2023

tirsdag 5. december 2023

mandag 4. december 2023